Fika på ett rejält stenbord med fin service.Med den här bloggen vill jag på olika sätt försöka utforska livets mysterier, dess storhet och förunderliga skönhet. Det är därför troligt att den kommer att spänna över både högt och lågt, om vardagens trivialiteter såväl som frågor om meningen med livet. Säkert kommer här att finnas en hel del om litteratur och de böcker jag läser, men troligtvis också en del om hälsa (psykisk, andlig och kroppslig), eftersom dessa teman som av en händelse råkar sammanfalla med mina intressen.

Jag är en man i mina bästa år. Lätt vidbränd men hoppfull och ser fram mot resten av livet. Jag har en hustru som jag älskar och beundrar. Jag har en enorm respekt för hennes klokhet, styrka och naturliga vishet. Tillsammans har vi fyra barn som dagligen överraskar oss genom att vara mer än vi tror och vi lär oss ständigt på nytt genom deras ögon. Till vardagslivet hör annars en god portion naturupplevelser. Dessutom försöker jag bland husrenovering och allmän skötsel även hinna med lite motion, oftast blir det löpning.

Existentiella frågor intresserar mig mycket. Jag är kristen, men en dålig lärjunge. Jag är alltför kritisk och analyserande, samtidigt som jag kämpar med att öppna mig för det andliga mysteriet. Personligen svänger jag mellan depression och eufori. Inte alltid så enkelt, men jag tröstar mig med att tycka att den som inte har känt eller förmår känna livets spännvidder inte heller lever fullt ut och kan berätta om det.

Sist men inte minst är jag, mitt högstämda och allvarsamma tonläge till trots, oftast barnslig och lättroad. Jag gillar fantasier och övernaturligheter och det är inte sällan min hustru låter höra konstiga gnisslande läten och underligt skakar på huvudet då jag väljer film. Men hon är förlåtande och förstående till sin natur.

cropped-i_am_legend.jpg