Hej,
Det har gnagt en sak i mig länge och särskilt sedan igår. Jag vill egentligen inte klaga på musikskolan, och vill inte förta den glädje ni känner över att arrangera olika konserter. Ni alla på musikskolan gör ett fantastiskt jobb. Jag är den förste att hylla ert arbete och er verksamhet. Det är ett mycket viktigt arbete, och utan kulturen vore våra själar fattiga!

I går gavs en kafékonsert där storbandet var förband. Vi hade fått veta det genom vår son som spelar med där. Det fanns också en lapp medskickad att han skulle infinna sig då och där.

Självklart vill man ju som förälder lyssna till sina barn, det skulle kännas som att överge sitt barn om man inte kom och stöttade. Det här är ni förstås väl medvetna om. Det är ju väldigt lämpligt att man då låter storbandet få spelrutin genom att vara förband till en trio som annars, förmodar jag, inte skulle samla det antalet eller i vart fall densamma publiken. Särskilt som det vankas inträde för konserten.

Låt mig säga att jag/vi inte letade överallt efter informationen om inträde, men vi läste den lapp som var med och vi läste på hemsidan, samt i Boulevard och Annonsbladet. Mea culpa, vi har säkert missat informationen någonstans. Jag hade en liten misstanke att det förmodligen blir en avgift (titeln kafékonsert gav mig den känslan). Och det är klart att man kan betala en viss entré, inga problem. Ibland lämnar man ett frivilligt bidrag vid utgång.

Som väl var stannade jag hemma med vår lille son, men hustrun samlade glatt ihop dottern och hennes pojkvän för konserten. 3 x 150 kr blev en chock och det känns ju väldigt fräckt att lämna i dörren… Tänk om jag, sonen och svärmor hade fullföljt tanken att följa med, 900 kr… (Rättelse: Inträdet för små barn och skolungdom var gratis, blev 2 x 150kr och det skulle alltså stannat på 600 kr för oss alla)

För mig syns det här som ett uträknat och ganska magstarkt sätt att spela på föräldrars känsla för sina barn i syfte att kunna ta inträde som ersättning för ett band vi (och troligen många andra föräldrar) säkert inte hade kommit för att lyssna till i annat fall.

Man kan säkert försvara detta och ange alla de där skälen som jag också någonstans tycker är så bra med konserter, kulturskolan och våra barns utveckling etc. Det är jättebra med spelningar för barnen. Så det här känns väldigt kluvet för mig eftersom hela idén med att låta ens barn gå på kulturskolan ju är att de ska utvecklas och få spela. Men, faktum kvarstår att jag tycker det smakar unket i munnen då jag tänker på just det här att, då det ges en konsert, man lockar till sig en garanterad publik genom att lämpligt kombinera med våra underbara barn i olika konstellationer, och särskilt i detta fallet med en så dålig information om avgiften, och att det var en relativt liten konsert jämfört med exempelvis julkonserten.

Med vänliga och egentligen oerhört varma och goda tankar på er som gör ett fantastisk jobb i kulturskolan.