Bokrean pågår för fullt

·

Det har väl inte undgått någon bokintresserad att årets rea pågår för fullt. När jag var yngre – alltså till för helt nyligen sedan, så hängde jag på låset till bokaffären på morgonen. Jag ville inte missa ifall det fanns något särskilt billigt eller något i bara några få exemplar. Nuförtiden har mitt beteende förändrats och tyvärr (det är tufft att driva bokaffär idag) är jag inte alltid trogen den fysiska bokhandeln. I år föll jag för att klicka hem en bok från en nätbokhandel. Anledningen var mitt intresse för klassisk musik som söker omedelbar behovstillfredsställelse. Då jag sökte på böcker inom detta område dök så Beethovenbiografin av Åke Holmquist upp för endast 129 kronor och det kändes som ett kap. Nu har jag fått hem boken och börjat läsa i den och då upptäcker jag ett problem. Boken är enorm! Inte endast till sitt innehåll, utan också storleksmässigt. Boken är grymt stor och väger ett ton – minst – att hålla i. Jag som sett fram mot att kunna läsa en stund i sängen innan jag somnar… Dessutom slår det mig att ett av skälen varför den nu finns på rean kanske är att den är tänkt att komma ut i något av pocketformaten. Det hade varit så mycket smidigare, jag hade kanske till och med kunnat ha den i ryggsäcken på väg till jobbet. Nåväl det är inget fel på boken, det är en väldigt vacker och gedigen bok.

Beethoven - biografin av Åke Holmquist
Beethoven – biografin av Åke Holmquist