Mina ämnen

I den här bloggen vill jag på olika sätt försöka utforska livets mysterier, dess storhet och förunderliga skönhet. Ska man skriva något och lägga ner tid och energi på det, så bör det handla om något som är viktigt för en själv. Det bör förstås också vara intressant och angeläget för läsaren. Allt annat vore respektlöst. Att skriva seriöst och personligt är krävande och det tar ofta långt tid mellan inläggen. Därför skriver jag ibland också en del ytligare inlägg eller länkar till andra sidor och företeelser som är intressanta. Det mesta ryms.

Psykisk hälsa

Vissa frågor i livet har en stor betydelse och är ibland livsavgörande. Psykisk hälsa är en sådan. Ämnet är svårt att tala öppet om och har en stigmatisering kring sig. Jag vill i alla fall inte blunda för frågan. Kan jag dessutom göra skillnad för någon genom ett gott råd eller ett tips, så vill jag ta den chansen.

Andlighet

För mig är livet utan en andlighet inte värt att leva. Allt bleknar bort i en meningslöshet om jag inte har en tro, ett hopp om en samhörighet och en vägledning ur något högre. Jag är kristen, men tror att det ryms mer i det andliga än vi kan förstå. Jag har en vidsynt tro och är öppen för det stora mysteriet.

Släktforskning

De senaste åren har släktforskning vuxit fram som ett av mina större intressen. Det kan tyckas långt ifrån sådana frågor som psykisk ohälsa och andlighet. För mig är det inte så. Jag har upptäckt att när jag inte stått stadigt på jorden och jag känt mig nedstämd eller vilsen i livet, då har det betytt mycket för mig att se mig själv i ett historiskt perspektiv. Att uppleva mig själv som en del i ett kontinuum, att veta varifrån jag kommer och hur mitt genetiska arv påverkar mig.

Frimärken

Redan som barn insåg jag att frimärken är små miniatyrkonstverk. De är väldigt vackra att se på och särskilt de frimärken som är graverade är många gånger små mästerverk. Frimärkshobbyn stimulerar mitt intresse av att samla, men den tar mig också med på spännande äventyr och inspirerar att ta reda på mer om motiven.

Bland mina andra intressen märks

Djur och natur, löpning, läsa böcker, musik och flera därtill.