En leende rysare

·

OktoberfolketRay Bradbury, Oktoberfolket

Orig.titel: Something Wicked this Way Comes

För något år sedan köpte jag in boken Oktoberfolket av Ray Bradbury på loppis. Det var en sliten och ojämnt bunden pocket med den där looken av missförstådd storhet – jag är för bra för att ligga här och fler borde läsa mig innan jag förgås. Så jag prutade inte ens utan betalade de få kronorna, kanske fem… Tyvärr kom det att dröja ett tag innan jag såg rätt tillfälle att läsa den.

Ännu är det inte oktober utan juli, men det finns något magiskt och lite tryckande i luften, som när ett åskväder närmar sig, och då passar det bra att läsa denna bok. Vad jag inte visste när jag köpte den var att det var Something Wicked this Way Comes på originalspråket. Det fick mig att slå en liten kullerbytta av glädje eftersom jag har en favoritvideo på Youtube som hyllar Ray Bradbury och jag har alltid velat läsa boken på grund av att jag tycker titeln är så bra. Titeln nämns i klippet. Det vore ofint av mig att inte länka den här …

Kanske den ultimata författarskapshyllningen? Rachel Bloom är SÅ bra, tycker jag!