Löpning – en update

·

2013 blev ett ganska bra år för mig, distansmässigt i alla fall. Jag borde dock ha kunnat springa än mer. Hade en rejäl svacka under september – november då jag tappade all motivation. Året slutade på en total distans av 1442 km. Inte mycket att skryta med, men för mig och för hur mitt liv ser ut och med mitt sätt att fungera var det bra!
Nu ser jag i stället fram mot 2014 och jag sätter upp nya mål. Jag vill öka den totala årsdistansen och varför inte ta 1572 km som är Sveriges längd.
Annars är det två delmoment som är mer avgörande för hur resultaten blir. Viktigast av alla delar i maratonträningen är att springa långpass. Det är därför högsta prioritet att göra fler långpass och fler längre pass. Jag behöver nästan dubbla antalet inom båda kategorierna. Andra momentet är löpningens kärna: för att nå framgång på sikt måste jag upprätthålla kontinuiteten. Inga svackor 2014! Det kommer jag inte att kunna hålla, men jag måste korta ner dem till ett minimum och kanske i vart fall tycka det är okej med bara ett kort pass på några km. Jag vet att det håller upp träningen mer än vad man tror. Att inte springa alls innebär ofrånkomligt att man tappar och så får börja om igen.

Förhoppningsvis ska årets träning mynna ut i åtminstone två maratonlopp och kanske några kortare. Jag har i alla fall anmält mig till Stockholm Marathon då det är ett av dem där platserna tar slut före start. Andra lopp som jag funderar på nu är Kustmaran även om den kommer så snart som inom en månad efter Stockholm. Det loppet sprang jag ju förra året och jag tyckte det var riktigt skojigt och passade mig mentalt bra med en vändbana. Så skulle det vara kul att testa Lidingöloppet igen. Det var länge sedan jag sprang det men det var också ett riktigt roligt lopp att springa! Det är i alla fall viktigt att sätta upp mål!

 

In: