Löpning: rapport – so far

·

Jag har nyligen köpt en löparklocka och för över tiderna till Garmin Connect. Där kan man generera rapporter som visar träningen på olika sätt. En totalsammanställning av de åtta registrerade passen hittills ser ut enligt nedan:

Antal: 8 Aktiviteter
Tid: 05:23:43 h:m:s
Medeltid: 00:40:27 h:m:s
Distans: 56,06 km
Medeldistans: 7,01 km
Max distans: 9,58 km
Medelfart: 10,4 km/h
Max medelfart: 10,8 km/h
Medelpuls: 153 slag/min
Maxpuls: 184 slag/min

Alltså inte så många pass ännu och det som jag noterar är att snitthastigheten inte är så varierad. Det är önskvärt att kunna variera tempot lite mer. Förhoppningsvis kommer jag allteftersom jag blir mer tränad köra lite långpass i sakta mak och ibland kortare kvalitetspass i snabbtempo.

För den som undrar kan jag berätta att jag har hållit på med löpning sedan 2006. Det sista året har jag haft ett längre uppehåll, men sedan i somras återigen börjat träna. Så jag håller som bäst på att försöka lyfta kroppen mot längre distanser. Snabba tider är inte något som jag jagar efter annat än som en bonus, en välkommen belöning för mödan! Målet för min träning är förutom det viktigaste och mest självklara – att må bra – att springa ytterligare ett maraton. Har gjort ett förut (2008) på en tid som var långt ifrån vad jag hoppats. Så nu vill jag gärna få revansch.