Nedskjutningen över Värmland

·

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg där jag konspiratoriskt formulerade misstanken att det ljusfenomen som sågs över Värmlandsskogarna och som antogs ha kraschlandat där inte var en komet utan den satellit som Nordkorea samma dygn försökt skjuta upp i omloppsbana runt jorden. En händelse som jag, oavsett sanningshalten i det inlägget, är övertygad att våra kära världsdominanter i väst inte någonsin skulle vilja se förverkligat. Jag tänkte att den satelliten helt säkert varit dödsdömd hela tiden och nu oturligt råkade hamna i våra svenska skogar när ordningen så att säga blev återställd.

Jag hade inte mycket bevis för mitt påstående och inte heller möjlighet att kunna bedriva någon privatspaning efter nedfallna metallbitar då jag inte bor i närheten, men så för en tid sedan läste jag i tidningen när det rapporterades om Nordkoreas senaste kärnvapenprovsprängning uttalandet av den statliga nyhetsbyrån KCNA:

”Kärnvapenprovet genomfördes som en åtgärd för att skydda vår nationella säkerhet och vårt oberoende mot USA:s fientlighet, som har kränkt vår republiks rätt till en fredlig satellituppskjutning”.

Det var speciellt orden som uttalar en kränkning av rätten till en satellituppskjutning som jag reagerade på och som passar in i mitt resonemang att satelliten inte längre finns. Intressant tycker jag, jag kanske hade rätt ändå! 🙂

Jag hittar inte artikeln på SvD:s hemsida längre, men har hittat uttalandet bland annat här på SVT:s sida.