Nu kommer GRRM på Månpocket

·

För ett tag sedan såg jag att A Dance with Dragons låg på topplistan på Adlibris en liten stund och det är nog inte så ofta en engelsk bok lyckas slå sig in där och förmodligen har det aldrig hänt att en fantasybok lyckats (med undantag för Harry Potter då förstås) .

Kampen om järntronen

På Science Fiction bokhandelns hemsida såg jag att nu har förlagen vaknat och insett marknaden. Det vore väl på tiden att fantasygenren kunde bli rumsren och accepterad. I höst ges A Game of Thrones ut på nytt i svensk översättning och strax därpå även A Clash of Kings samt A Storm of Swords. Samtliga böcker kommer ut på Månpocket och du kan läsa mer om det här. Så nu måste jag skynda mig att läsa A Storm of Swords på engelska så jag inte blir frestad att läsa den svenska översättningen. Ändå tycker jag att det är bra att de ges ut på svenska. Det bidrar till att sprida fantasygenren till en vidare krets, och böcker av denna kvalitet förtjänar att uppmärksammas. Personligen tycker jag, även om jag bara läst de två första ännu, att dessa böcker är bland det bästa som skrivits, bättre än självaste Tolkien. Nu kan jag tipsa svärmor och andra jag känner om dem.